Netcity devine parte a grupului Electrogrup

Din luna februarie a acestui an, Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică al municipiului Bucureşti, face parte din grupul Electrogrup. Direct One, furnizor independent şi neutru de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicaţii, a preluat pachetul integral de acţiuni ale operatorului. Astfel, Electrogrup a devenit antreprenor general pentru dezvoltarea şi mentenanţa infrastructurii reţelei Netcity.

Compania este operator de infrastructură pentru comunicaţii, având ca responsabilităţi principale proiectarea, realizarea, deservirea tehnică şi comercială a reţelei Netcity. Reţeaua de infrastructură va fi pusă la dispoziţie în mod egal, transparent şi nediscriminatoriu tuturor operatorilor de telecom care activează sau vor activa pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului egal al tuturor cetăţenilor la comunicaţii de mare viteză şi calitate, accesul la o paletă completă de furnizori de servicii de telecomunicaţii, vizând în acest fel creşterea economică locală şi dezvoltarea social a comunităţii.

Proiectul Netcity este unul dintre cele mai ambiţioase şi mai utile proiecte ale capitalei, fiind vital pentru o bună dezvoltare a serviciilor de comunicaţii din Bucureşti. Implementarea sa a permis democratizarea accesului cetăţenilor la conţinutul media, a desfiinţat monopolul teritorial al operatorilor de cablu, a dus la scăderea semnificativă a costurilor abonamentelor şi a contribuit la aspectul civilizat, european ca capitalei prin înlăturarea cablurilor aeriene.

Proiectul Netcity se înscrie în politica europeană de dezvoltare economico-socială a comunităţilor locale şi constribuie la dezvoltarea unui oraş modern, aliniat ultimelor cerinţe europene de urbanism şi calitate a vieţii.

Pe lângă investiţiile materiale considerabile, Netcity reprezintă expertiza şi efortul unei echipe ambiţioase şi vizionare. Până în prezent, reţeaua măsoară peste 1.000 de kilometri de fibră optică şi acoperă zona centrală a municipiului Bucureşti, fiind racordate aproximativ 12.000 de clădiri.

“Considerăm un succes al antreprenoriatului românesc faptul că reuşim să extindem investiţiile în infrastructura de telecomunicaţii, atât de importantă pentru dezvoltarea economică a ţării. Intenţionăm să extindem reţeaua Netcity astfel încât această infrastructură să poată susţine dezvoltarea oraşului, precum şi proiectele viitoare de tip SmartCity din Bucureşti.” a declarant Marian Pantazescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Direct One.